Tornar

Descansar als espais públics

SONIA Q. SONIA Q.  •  27-03-2018  •  Tota la ciutat  • 

Codi proposta d'inversió: 381

 

La construcció d’una ciutat amb perspectiva de gènere  vol dir incorporar la mirada de les dones en el planejament urbà. Cal reconèixer les necessitats de la gent i posar en el centre la vida quotidiana de les persones per assolir una ciutat  més amable, amb espais saludables i amb un major confort per a la ciutadania. L’arquitectura de la ciutat pot limitar el desplaçament de les persones, i especialment el de les dones, els xiquets, les persones majors, i les persones amb mobilitat reduïda.

En general les dones són més usuàries del transport públic i és menor el desplaçament en transport privat especialment en la franja d’edats compresa entre els 60 i 99 anys. També les dones són les que realitzen desplaçaments més llargs i moltes vegades carregades amb bosses, carros de la compra o carrets amb criatures.

Des de l’Associació Adona´t volem reclamar la necessitat d’un mobiliari urbà que facilite a la gent el poder descansar, i dotar Castelló d’uns 50 bancs per seure, repartits pels 5 districtes de la ciutat i col·locats en carrers i espais estratègics, servint així  per reduir les dificultats en els desplaçaments. Suggerim que estiguen pintats de color morat per ajudar a identificar-los i també perquè tinguen una connotació en clau de dona.

Pensem que actuacions com aquesta poden contribuir a gaudir de llocs per descansar  i conversar, que afavoreixen la convivència entre veïns i veïnes i que facen de la nostra ciutat un lloc més humà i més habitable.  

Informe de cost

De conformitat amb les Bases Reguladores de la Consulta Ciutadana sobre els Pressupostos Participatius 2018, fet l'estudi tècnic i econòmic de la proposta de "Descansar als espais públics" realitzada en l'àmbit de TOTA LA CIUTAT, s'informa que compleix els requisits establerts. Valoració de l’Impacte de Gènere: La proposta tindrà impacte de gènere amb la seua aplicació.


Necessites Iniciar sessió o Registrar-te per a comentar.
 • Carloya
  Carloya  • 05/05/2018 10:01:33

  Personalment crec que afavorir a un col·lectiu, en aquest cas el de la dona, mitjançant espais públics destinats només a elles afavoreix el sexisme, que és totalment incompatible amb el feminisme. D'altra banda l'argument en sí el vec també sexista i inlcus maxista.

   • MariaBT
    MariaBT  • 11/06/2018 19:01:22

    Els bancs els podran usar tots els ciutadans. Per favor, llegim bé el missatge, que només recorda la realitat que tenim:
    "L’arquitectura de la ciutat pot limitar el desplaçament de les persones, i especialment el de les dones, els xiquets, les persones majors, i les persones amb mobilitat reduïda. En general les dones són més usuàries del transport públic i és menor el desplaçament en transport privat especialment en la franja d’edats compresa entre els 60 i 99 anys. També les dones són les que realitzen desplaçaments més llargs i moltes vegades carregades amb bosses, carros de la compra o carrets amb criatures"

     • Maria Carmen Diaz
      Maria Carmen Diaz  • 20/06/2018 09:47:28

      Grácies Maria, és important saber llegir i entendre el missatge. El mobiliari urbà ajuda a fer una ciutat més amable per a les persones. A cap home se li ha de negar que puga descansar o xerrar amb altres. Pensar amb les persones👍🏼

      Sense respostes
No hi ha fites definides