Tornar

Descansar als espais públics

SONIA Q. SONIA Q.  •  27-03-2018  •  Comments  •  Tota la ciutat  • 

Codi proposta d'inversió: 381

 

La construcció d’una ciutat amb perspectiva de gènere  vol dir incorporar la mirada de les dones en el planejament urbà. Cal reconèixer les necessitats de la gent i posar en el centre la vida quotidiana de les persones per assolir una ciutat  més amable, amb espais saludables i amb un major confort per a la ciutadania. L’arquitectura de la ciutat pot limitar el desplaçament de les persones, i especialment el de les dones, els xiquets, les persones majors, i les persones amb mobilitat reduïda.

En general les dones són més usuàries del transport públic i és menor el desplaçament en transport privat especialment en la franja d’edats compresa entre els 60 i 99 anys. També les dones són les que realitzen desplaçaments més llargs i moltes vegades carregades amb bosses, carros de la compra o carrets amb criatures.

Des de l’Associació Adona´t volem reclamar la necessitat d’un mobiliari urbà que facilite a la gent el poder descansar, i dotar Castelló d’uns 50 bancs per seure, repartits pels 5 districtes de la ciutat i col·locats en carrers i espais estratègics, servint així  per reduir les dificultats en els desplaçaments. Suggerim que estiguen pintats de color morat per ajudar a identificar-los i també perquè tinguen una connotació en clau de dona.

Pensem que actuacions com aquesta poden contribuir a gaudir de llocs per descansar  i conversar, que afavoreixen la convivència entre veïns i veïnes i que facen de la nostra ciutat un lloc més humà i més habitable.  

Informe de cost

De conformitat amb les Bases Reguladores de la Consulta Ciutadana sobre els Pressupostos Participatius 2018, fet l'estudi tècnic i econòmic de la proposta de "Descansar als espais públics" realitzada en l'àmbit de TOTA LA CIUTAT, s'informa que compleix els requisits establerts. Valoració de l’Impacte de Gènere: La proposta tindrà impacte de gènere amb la seua aplicació.

Necessites iniciar sessió o registrar-te per a comentar.
  • MARMOTA

    Molt interessant!!! Poder de DONES!

    Sense vots  | 
    0
    0
    Sense respostes
    • Ezequiel Navarro

      La descripción es sexista. Se ha instaurado el discurso sexista alegremente. A discriminar a la mitad de la población.

      1 vot  | 
      0
      1
      Sense respostes
      • Carloya

        Personalment crec que afavorir a un col·lectiu, en aquest cas el de la dona, mitjançant espais públics destinats només a elles afavoreix el sexisme, que és totalment incompatible amb el feminisme. D'altra banda l'argument en sí el vec també sexista i inlcus maxista.

        3 vots  | 
        1
        2
        1 1
        • MariaBT

          Els bancs els podran usar tots els ciutadans. Per favor, llegim bé el missatge, que només recorda la realitat que tenim:
          "L’arquitectura de la ciutat pot limitar el desplaçament de les persones, i especialment el de les dones, els xiquets, les persones majors, i les persones amb mobilitat reduïda. En general les dones són més usuàries del transport públic i és menor el desplaçament en transport privat especialment en la franja d’edats compresa entre els 60 i 99 anys. També les dones són les que realitzen desplaçaments més llargs i moltes vegades carregades amb bosses, carros de la compra o carrets amb criatures"

          Sense vots  | 
          0
          0
          1 1
          • Maria Carmen Diaz

            Grácies Maria, és important saber llegir i entendre el missatge. El mobiliari urbà ajuda a fer una ciutat més amable per a les persones. A cap home se li ha de negar que puga descansar o xerrar amb altres. Pensar amb les persones👍🏼

            Sense vots  | 
            0
            0
            Sense respostes
        No hi ha fites definides